Jdi na obsah Jdi na menu

SALIMA Brno 2016

19. 4. 2016
 

Zlatá Salima s chutí čokolády putuje podruhé na Hanou

Teplá hořká čokoláda z Čokoládovny Troubelice letos získala Zlatou Salimu. Rodinná výrobna čokolády tak zopakovala zlatý úspěch z minulého ročníku. „Je to pro nás prestižní ocenění,“ potvrzuje na stánku v pavilonu A2 sestra majitele Jitka Bačíková. Nápad vyrábět na Hané kvalitní českou čokoládu se zrodil už roce 2002. Trvalo však dalších osm let, než tým Františka Bačíka dovezl z Ekvádoru první kakaové boby, a další tři roky, než v Troubelicích spatřila světlo světa první tabulka čokolády. Dnes ručně vyráběná čokoláda z Hané slaví úspěchy.

Druhá účast na Salimě, druhé ocenění – co na to říkáte? A čím jste podle vás zaujali porotu?
Jsme velice rádi a příjemně překvapení. Zlatá Salima je pro nás prestižní ocenění. Letos jsme ji získali za bezlepkovou teplou hořkou čokoládu, která se zalévá vroucí vodou, takže i lidé, kteří nemohou konzumovat klasické mléko, si mohou naši čokoládu dopřát bez obav.

Jaký sortiment představujete na brněnském veletrhu?
Zabýváme se výrobou vysokojakostní čokolády, takže tu máme čokolády hořké, mléčné i bílé. Výjimeční jsme v tom, že si sami dovážíme kakaové boby z Ekvádoru, kde máme svého zástupce – mého otce.  Ten nám zajišťuje dodávky z různých oblastí a plantáží, které si sám vybírá. Dohlížíme jak na sklizeň plodiny, tak na nákup kakaových bobů, na jejich dopravu a v podstatě na celý proces, než se surovina dostane do Troubelic na sklad.

Jste malá rodinná čokoládovna. Jak se daří ve vašem oboru české firmě? Máte sladký život?
Mohu říct, že jsme spokojení a daří se nám. Život máme sladký díky čokoládě, kterou denně používáme, denně ochutnáváme a pořád ji máme všichni rádi. Ale samozřejmě je za vším spousta hodin dřiny a tvrdé práce, takže není to úplně jednoduché.

Je některý z výrobků vaší „vlajkovou lodí“?
Řekla bych, že ne, protože všechny naše vlastní produkty nebo produkty, které dovážíme z Ekvádoru, se velice dobře prodávají. Každý zákazník dává přednost něčemu jinému. Mezi zákazníky máme ty, kteří milují a nakupují čokoládu, ale pak je tu skupina lidí, kteří se zabývají zdravým životním stylem a nakupují čokolády a různé produkty slazené třtinovou šťávou, která je zdravější variantou slazení. Pak tu máme i bezlepkové mouky nebo produkty pro vegany či vegetariány. Každý člověk si najde to svoje.

Jak hodnotíte po třech dnech vaši účast na veletrhu SALIMA?
Sama za sebe mohu říct, že velice rádi sem jezdíme. SALIMA je taková srdeční záležitost, byť je to teprve náš druhý ročník. Ten první byl skvělý, byli tady fajn lidi, bezvadná organizace a totéž mohu říct i o letošním roce. Takže jsme velice spokojení, že jsme tady. Veletrh má pořád dobrou úroveň a je jeden nejkrásnějších v České republice se zaměřením na potravinářství.

salima16.jpgsalima016.jpgsalima0162.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: http://www.bvv.cz/salima/aktuality/zlata-salima-s-chuti-cokolady-putuje-podruhe-na-ha/